Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    kent is offline Novice
    Windows 10 Office 365
    Join Date
    May 2019
    Posts
    28

    Shift+F2 Zoom Box is always Plain Text in forms but supports Rich Text in Tables

    I have a form with a text box set to display Rich Text with a text source that is Rich Text. I noticed that when I used the Shift+F2 Zoom Box the text is displayed as Plain Text.
    If I go to the data table, and Shift+F2 on the cell, the text shows in the Zoom Box with expected Rich Text formatting.



    Is there any way to get the Zoom Box on the form to display in Rich Text, or is this a quirk in Access?

  2. #2
    Micron is online now Virtually Inert Person
    Windows 10 Access 2016
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    9,171
    Just tested and I don't get the same result. Text is red in table rtf field, shows up as red on form, shows in zoom box as red. I see no option in the font settings of the zoom box that allows you to choose plain text either. All I can think of at the moment is that your settings are correct but you haven't applied any rtf styles to your data?
    - "doesn't work" doesn't help. Implement changes in copies of your database.
    Iím telling everyone it's good to eat dried grapes. Itís all about raisin awareness.

  3. #3
    Minty is offline VIP
    Windows 10 Office 365
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    UK - Wiltshire
    Posts
    1,924
    I can't see any formatting - Bold and Italic are missing

    Click image for larger version. 

Name:	Zoom_RTF.png 
Views:	19 
Size:	80.3 KB 
ID:	45521
    DLookup Syntax and others http://access.mvps.org/access/general/gen0018.htm
    Please use the star below the post to say thanks if we have helped !
    ↓↓ It's down here ↓↓

  4. #4
    Micron is online now Virtually Inert Person
    Windows 10 Access 2016
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    9,171
    We are using the same versions yet my form textbox value is red (no emphasis) the zoom is red, bold and italic, and the font formatting options are able to be chosen. Strange.
    Click image for larger version. 

Name:	rtfZoom.jpg 
Views:	18 
Size:	36.5 KB 
ID:	45522
    - "doesn't work" doesn't help. Implement changes in copies of your database.
    Iím telling everyone it's good to eat dried grapes. Itís all about raisin awareness.

  5. #5
    isladogs's Avatar
    isladogs is offline Very idle programmer
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    4,916
    It works fine for me. For example:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	18 
Size:	37.6 KB 
ID:	45523
    Colin (Mendip Data Systems): Website, email
    Try again. Fail again. Fail better.
    A
    sking for help isn't giving up. Its refusing to give up.

  6. #6
    kent is offline Novice
    Windows 10 Office 365
    Join Date
    May 2019
    Posts
    28
    It took me a while to figure out, but the issue seems to be that the form was set as a pop-up. If I turn off the pop-up setting, the Shift+F2 zoom function works as expected.

  7. #7
    isladogs's Avatar
    isladogs is offline Very idle programmer
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    4,916
    That's very strange but I can confirm your findings.
    For info, the same effect occurs when opened in Dialog mode but doesn't occur with a modal form

    I would say that's an Access bug and should be reported to MS.
    Are you happy to do that e.g. using Access Feedback or User Voice ...or would you like me to do that on your behalf?
    Colin (Mendip Data Systems): Website, email
    Try again. Fail again. Fail better.
    A
    sking for help isn't giving up. Its refusing to give up.

  8. #8
    kent is offline Novice
    Windows 10 Office 365
    Join Date
    May 2019
    Posts
    28
    Feel free to let them know, you would probably have a better idea of how to get their attention.

  9. #9
    isladogs's Avatar
    isladogs is offline Very idle programmer
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    4,916
    OK. Will do so. Hopefully it will get fixed relatively quickly...if MS consider it important enough!
    Colin (Mendip Data Systems): Website, email
    Try again. Fail again. Fail better.
    A
    sking for help isn't giving up. Its refusing to give up.

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 04-06-2019, 12:59 PM
  2. Rich text field not displaying rich text properly
    By CodeLiftSleep in forum Access
    Replies: 4
    Last Post: 01-24-2018, 10:59 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 09-08-2017, 09:49 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 06-04-2017, 01:02 PM
  5. Showing Rich Text in Linked SQL Tables
    By EddieN1 in forum Access
    Replies: 0
    Last Post: 11-15-2011, 02:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Other Forums: Microsoft Office Forums - Senior Forums