Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
  1. #16
    ssanfu is offline Master of Nothing
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Anchorage, Alaska, USA
    Posts
    9,289
    I almost never use a make table query - once in a great while I use one to not have to type all of the field names. (being lazy)


    I do as June suggests - delete records and add new records.

    Maybe you could post the dB? Change/Delete sensitive data first.
    HTH
    -----
    Steve
    --------------------------------
    "Veni, Vidi, Velcro"
    (I came; I saw; I stuck around.)

  2. #17
    Jamesy_007 is offline Advanced Beginner
    Windows 10 Access 2016
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Caribbean
    Posts
    71
    Quote Originally Posted by June7 View Post
    An alternative to repeatedly deleting and creating table is table is permanent (in frontend of split database) and records are deleted/appended.
    Hey Guys
    Am so embarrass have been at it all day, the code works i literally built the function all over. Some how i was looking through some codes as am gaining some more experience in vba i tried this one and i got confuse
    when i click the macros as a test it give me a prompt to delete i then click no and the error showed up... now remember the function is to delete and appended therefore when halting the deletion part of the sql you get a runtime error am guessing because another part of the function in sql is to append simultaneously so macros read function as incomplete.... i saw this and probably got confuse... For me not to get the prompt i have to go in client setting and unclick check box for Action queries

    Another thing ssanfu was on point lil bit lol... Name is [Name] adjustment was made works like this in code some how in my confusion i kept editing the code and that's where all the problems started
    All this because am trying to get the difference not between one_date but two_date fields and that's another thread in this Forum

  3. #18
    pbaldy's Avatar
    pbaldy is offline Who is John Galt?
    Windows XP Access 2007
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Nevada, USA
    Posts
    21,712
    >>For me not to get the prompt i have to go in client setting and unclick check box for Action queries

    Other (better) options are using SetWarnings or the Execute method. More here:

    http://www.baldyweb.com/SQLWarnings.htm
    Paul (wino moderator)
    MS Access MVP 2007-2019
    www.BaldyWeb.com

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Error 2001 on Switchboard Open
    By mib1019 in forum Forms
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2020, 03:07 PM
  2. Replies: 16
    Last Post: 04-22-2019, 03:56 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 11-21-2015, 07:02 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 05-11-2012, 10:59 AM
  5. Run-time error 2001
    By RONY in forum Programming
    Replies: 0
    Last Post: 12-23-2008, 06:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Other Forums: Microsoft Office Forums - Senior Forums