Results 1 to 13 of 13

Using Pictures

  1. #1
    UT227 is offline Competent Performer
    Windows 7 32bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    455

    Using Pictures

    I'm having a little fun with pictures. I have a main menu that I put a picture on. It is stretched over the whole form. I put text boxes on it. I'm hoping that I can make my text boxes be transparent so that the picture shows through it. Is that possible?

  2. #2
    UT227 is offline Competent Performer
    Windows 7 32bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    455
    I just remembered the transparent option. I got it.

  3. #3
    UT227 is offline Competent Performer
    Windows 7 32bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    455
    I'm having a little problem though. Every time I open a form, the picture refreshes. That kinda gets annoying. I was hoping that there was a way to stop that.

  4. #4
    GinaWhipp's Avatar
    GinaWhipp is offline Competent Performer
    Windows 7 64bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    351
    You say you *put the picture on*, how?
    Gina Whipp
    Microsoft MVP (Access 2010-2015)
    https://www.access-diva.com/tips.html

  5. #5
    UT227 is offline Competent Performer
    Windows 7 32bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    455
    It's embedded on the form

  6. #6
    GinaWhipp's Avatar
    GinaWhipp is offline Competent Performer
    Windows 7 64bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    351
    Not getting the refreshing. I used a PNG and it's set to Clip. What is yours?
    Gina Whipp
    Microsoft MVP (Access 2010-2015)
    https://www.access-diva.com/tips.html

  7. #7
    UT227 is offline Competent Performer
    Windows 7 32bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    455
    I embedded a JPG. I have it set to stretch so it covers the entire form.

  8. #8
    GinaWhipp's Avatar
    GinaWhipp is offline Competent Performer
    Windows 7 64bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    351
    Hmm, then it might be the fact that you are stretching it. Can you get a larger image so you can use *Clip*?
    Gina Whipp
    Microsoft MVP (Access 2010-2015)
    https://www.access-diva.com/tips.html

  9. #9
    June7's Avatar
    June7 is online now VIP
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    May 2011
    Location
    The Great Land
    Posts
    48,230
    I avoid using embedded pictures on forms for cosmetic purpose. It's just db bloat and distracting.

    I get same behavior for JPG or PNG, stretch or clip. Nothing happens on picture form when opening another form.
    How to attach file: http://www.accessforums.net/showthread.php?t=70301 To provide db: copy, remove confidential data, run compact & repair, zip w/Windows Compression.

  10. #10
    GinaWhipp's Avatar
    GinaWhipp is offline Competent Performer
    Windows 7 64bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    351
    That's interesting because I can't get it to happen no matter what I do. Wonder what the difference is?
    Gina Whipp
    Microsoft MVP (Access 2010-2015)
    https://www.access-diva.com/tips.html

  11. #11
    June7's Avatar
    June7 is online now VIP
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    May 2011
    Location
    The Great Land
    Posts
    48,230
    Sorry, I meant behavior I observe is same regardless of settings but it is not what OP experiences. Nothing happens to menu form when opening another form. So I don't really understand what OP is describing.
    How to attach file: http://www.accessforums.net/showthread.php?t=70301 To provide db: copy, remove confidential data, run compact & repair, zip w/Windows Compression.

  12. #12
    GinaWhipp's Avatar
    GinaWhipp is offline Competent Performer
    Windows 7 64bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    351
    Thanks for the clarification, still wonder what the difference is. I wonder if there is a control on the Form that is causing it?
    Gina Whipp
    Microsoft MVP (Access 2010-2015)
    https://www.access-diva.com/tips.html

  13. #13
    UT227 is offline Competent Performer
    Windows 7 32bit Access 2013 32bit
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    455
    Sounds like it's normal behavior whether or not it's embedded. I might go back and redo the way I put the pictures in later. It's a server thing.

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Resizing Pictures From VBA
    By cyanidem in forum Modules
    Replies: 8
    Last Post: 03-04-2016, 01:41 AM
  2. Pictures
    By Michael73052 in forum Forms
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2012, 01:08 PM
  3. Do not repeat pictures
    By gabrielharo in forum Forms
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2012, 04:58 PM
  4. Working with pictures
    By JFo in forum Access
    Replies: 9
    Last Post: 02-28-2012, 11:01 PM
  5. Linking pictures
    By cowboy in forum Access
    Replies: 4
    Last Post: 02-15-2010, 05:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Tech Forums: Microsoft Office Forums