Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1

    I can't create a drop-down list box

    I'm working in Access 2003, and I'm trying to create a drop-down list box. The instructions in help and all the tutorials say that from the toolbox, you can choose list box, combo box, or drop-down list box, but I only see the list box and combo box options--no option for a drop-down list. Any help?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    If you go to the design view and type in the field name, at the bottom of the page, you can look at the General and Lookup properties. In the Lookup tab under display control, you can select combo box and that should give you your drop down box.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2

    Drop down list

    Great answer..I was having the same problem and am new to Access.

    Now that I've created the combo box, how do I get the info (I want) into the drop down list?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10

    Hope this helps

    If you delete the field on your form, you can add a combo box back to it using the toolbox. This is the same thing as a drop down menu. When you add a new combo box to a form, a wizard will pop up and ask you where you want to take the values from. If you have just a couple of values, choose the second option, which is "I will type in the values that I want". If you have many, you will want to create a table to store the possible values, then when you are going through the wizard, choose the first options, which is "I want the combo box to look up the values in a table or query".

    After this step, you will get a step where you need to tell the combo box where to store the value that you select. You will want to choose the field that the previous field (the one that you recently deleted) was bound to.

    Regards,
    James C.
    EDI Analyst

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2
    James, I'm using Access 2003 and for some reason we don;t seem to have access to the Testbox toolbar (it's greyed out).

    But I was able to figure it out based on some of your comments here.

    So thanks.

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Open Form with a drop down list box
    By Rinehart in forum Forms
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2008, 08:53 PM
  2. drop down issues
    By gromit95 in forum Access
    Replies: 3
    Last Post: 07-21-2008, 08:14 AM
  3. Drop down question.
    By Simon Sweet in forum Forms
    Replies: 4
    Last Post: 02-05-2008, 12:32 PM
  4. Drop Down Menus
    By iambia in forum Access
    Replies: 1
    Last Post: 01-25-2008, 02:05 PM
  5. form drop down
    By arianhojat in forum Forms
    Replies: 0
    Last Post: 06-01-2006, 11:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Other Forums: Microsoft Office Forums - Senior Forums