Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

sending gmail email through access

  1. #16
    HiTechCoach's Avatar
    HiTechCoach is offline MS MVP - Access Expert
    Windows 7 64bit Access 2010 32bit
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Oklahoma, USA
    Posts
    699
    Quote Originally Posted by bdenton View Post
    I am haveing difficulties adding the ability to add attachments. I have reviewed the Microsoft CDO for Exchange 2000 Library and have had no success. If anyone could assist in this regard it would be appreciated. I used the above example database (TheShabz_Email.mdb) as a base. Thanks B
    bdenton,

    Welcome to this forum.

    You really should start a new post.

  2. #17
    bdenton is offline Novice
    Windows 7 64bit Access 2010 32bit
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by HiTechCoach View Post
    bdenton,

    Welcome to this forum.

    You really should start a new post.
    Sure thing will do.

  3. #18
    aquadevel is offline Novice
    Windows 7 32bit Access 2010 32bit
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1

    Sending Email With G Mail

    Shaz,

    I noticed your setting was not correct for GMail (normally)
    Smtp Server for GMail is 465, and you must have SSL = true.

    I just completed modifications on a system using GMail, finally working.

    Let us know how it goes.

    Good luck!!

    Aqua

  4. #19
    TheShabz is offline Court Jester
    Windows XP Access 2003
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,368
    It's been taken care of already. got the answer a while back and had totally lost this thread to mark solved. thanks for taking the time to reply, though.

  5. #20
    orange's Avatar
    orange is offline Moderator
    Windows XP Access 2003
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Ottawa, Ontario, Canada; West Palm Beach FL
    Posts
    14,306
    Shabz,

    For the benefit of others, could you identify what it was that solved your Access-Gmail issue?
    got the answer a while back and had totally lost this thread to mark solved.
    doesn't real identify the solution.

  6. #21
    TheShabz is offline Court Jester
    Windows XP Access 2003
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,368
    There was a typo in one of the CDO lines referencing the Microsoft libraries. I don't remember the location off the top of my head nor do I have the final example to refer to. I believe it was pointed out in another thread on this forum.

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Email sending
    By Steven.Allman in forum Access
    Replies: 25
    Last Post: 06-21-2010, 09:37 AM
  2. Sending email
    By nashr1928 in forum Reports
    Replies: 8
    Last Post: 04-27-2010, 11:14 PM
  3. VB code for sending email through Option Group?
    By getdpt in forum Programming
    Replies: 0
    Last Post: 08-23-2009, 03:59 PM
  4. SENDING EMAIL MESSAGES DIRECTLY FROM ACCESS
    By Frenchos in forum Access
    Replies: 0
    Last Post: 07-20-2007, 12:51 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 03-09-2006, 01:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Tech Forums: Microsoft Office Forums