Results 1 to 3 of 3

Strange error message - I think

  1. #1
    ksor's Avatar
    ksor is offline Competent Performer
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    110

    Strange error message - I think

    When I press THE FIRST charactor for a new record I get an error (in danish) and if I press for help I get this - in your language:

    Cannot add record(s); join key of table <name> not in result set. (Error 3348)

    This is an unexpected error. Please contact Microsoft Product Support Services for more information.

    I can just accept the message by clicking the OK button and I all works fine !

    I have tried to change the join type - both alternative number 2 and 3 give the same error message - so I wnt back to 1 again.

    How can I avoid this error ?

  2. #2
    ranman256's Avatar
    ranman256 is offline VIP
    Windows Vista Access 2010 32bit
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Kentucky
    Posts
    7,545
    Are you entering data into a table only?
    or is it a query?
    is the table internal or linked external?
    if external, is it an Access table or SQl or Oracle?

  3. #3
    ksor's Avatar
    ksor is offline Competent Performer
    Windows 10 Access 2010 32bit
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    110
    Ough ... a lot of info missing here !

    I'm entering data in a form bases on a SQL in the datasource -all tables internal Access :

    SELECT PERS_SOCHÆN.SocHID, PERS_SOCHÆN.HTypeID, HÆNDELSESTYPE.Standardtype, PERS_SOCHÆN.HStedID, STED.StedNavn, PERS_SOCHÆN.Hdato, PERS_SOCHÆN.[Sti til fil], DELTOG_I.PersonID FROM STED INNER JOIN ((HÆNDELSESTYPE INNER JOIN PERS_SOCHÆN ON HÆNDELSESTYPE.HændelsesTypeId = PERS_SOCHÆN.HTypeID) INNER JOIN DELTOG_I ON PERS_SOCHÆN.SocHID = DELTOG_I.SocHId) ON

    I can enter data directly in the "table-view" when running the SQL and NO ERROR message comes up when pressing the FIRST character - no error at all.

    Here I'm allowed to add a record in the 1-side of the relation but ...

    when doing it IN THE FORM I get this error message from my first posting - I can just click OK-button to continue and it all works - but every time I press THE FIRST character in a new record on the 1-side I get the error message !

    I even DON'T have to enter data in the DELTOG_I.PersonID - I use this field to find records already there and it works fine - the "problem" in when adding a new record and whenpressing THE FIRST charactor.

    EDIT: I just have to NOT SHOW the DELTOG_I.PersonID in the query !!!!!!!
    Last edited by ksor; 05-22-2017 at 07:15 AM. Reason: I SOLVED THE PROBLEM

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Strange error
    By jecho_nl in forum Macros
    Replies: 4
    Last Post: 01-30-2017, 08:22 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 03-17-2016, 05:53 PM
  3. Damaged mdb 2010 file gives strange error message
    By sanchomosso in forum Access
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2015, 06:27 PM
  4. Replies: 15
    Last Post: 11-01-2013, 03:24 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 03-17-2010, 10:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Tech Forums: Microsoft Office Forums