Results 1 to 8 of 8

yes/no search query

  1. #1
    islandboy is offline Advanced Beginner
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    63

    yes/no search query

    Hi guys,



    i have a form with employee details..and there i have a filed with the option yes/no that means that the current employee is either active or not...

    what i will like to do is to create a query that will allow me search through the records and allow me to search only active or only inactive.

    hope you can help me.

    thanks in advance.

  2. #2
    RuralGuy's Avatar
    RuralGuy is offline Administrator
    Windows 10 Access 2013 32bit
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    8300' in the Colorado Rocky Mountains
    Posts
    12,896
    Can't you use the query builder to create the query you need?
    (RG for short) aka Allan Bunch Previous MS Access MVP - WinXP Pro, Win7 Pro Win10 Pro - acXP, ac07, ac10, ac13
    How to mark the thread as Solved!
    Teaching is not filling a bucket but lighting a fire.
    Borrowed quote..."Docendo discimus"

  3. #3
    Rameez is offline Advanced Beginner
    Windows XP Access 2003
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chennai, India
    Posts
    40
    select * from table where active=true...

    this should be simple...what's the problem with this...?

  4. #4
    islandboy is offline Advanced Beginner
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    63
    ok i try it and let you know guys thanks

  5. #5
    islandboy is offline Advanced Beginner
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    63
    is it possible for me to create a search box, so i can tick if i want to search for active or inactive employee or both?

  6. #6
    Rameez is offline Advanced Beginner
    Windows XP Access 2003
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chennai, India
    Posts
    40
    u can do quite many things...

    write code accordingly...

    U want some sort of a filter form...???

  7. #7
    islandboy is offline Advanced Beginner
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    63
    Quote Originally Posted by Rameez View Post
    u can do quite many things...

    write code accordingly...

    U want some sort of a filter form...???

    can you help me with that because i am new to access 2007.

  8. #8
    islandboy is offline Advanced Beginner
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    63
    lets say i want to put that search option in the form is it possible?

    just put the name or surname then you have one or two tick boxes that you can select to search all or only active or inactive...

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Access search
    By chris in forum Programming
    Replies: 10
    Last Post: 04-19-2010, 11:09 AM
  2. More search questions
    By jakeao in forum Programming
    Replies: 27
    Last Post: 08-23-2009, 09:59 AM
  3. Search Facility
    By omegaboy in forum Access
    Replies: 3
    Last Post: 05-21-2009, 09:26 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 04-27-2009, 12:30 AM
  5. Search All Field
    By robbiebrown34 in forum Access
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2007, 09:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Tech Forums: Microsoft Office Forums