Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    snorkyller is offline Novice
    Windows 7 32bit Access 2010 32bit
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16

    No drop down list in Access?


    I can't find how to create a "drop down list" in Access. It seems there are only combo box and list box.

    The difference between a combo box and a drop down list is that you can't add text to a drop down, and you can with a combo box (combo = list box + text box).

    Thank you

  2. #2
    ajetrumpet is offline Banned
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    N/A
    Posts
    2,694
    so what do you want to do?

  3. #3
    snorkyller is offline Novice
    Windows 7 32bit Access 2010 32bit
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16
    I need to a use drop down list, just like you can with Visual Basic.

    More precisely, I don't want the user to be able to add text to the field. I would only allow the user to select one of the values that are in the list.

  4. #4
    ajetrumpet is offline Banned
    Windows Vista Access 2007
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    N/A
    Posts
    2,694
    listboxes are what you want. what's wrong with them?

  5. #5
    pbaldy's Avatar
    pbaldy is offline Who is John Galt?
    Windows XP Access 2007
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Nevada, USA
    Posts
    21,648
    You can set the Limit to List property of the combo to Yes.
    Paul (wino moderator)
    MS Access MVP 2007-2019
    www.BaldyWeb.com

  6. #6
    snorkyller is offline Novice
    Windows 7 32bit Access 2010 32bit
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by pbaldy View Post
    You can set the Limit to List property of the combo to Yes.
    Yes, thank you. This property will prevent you from setting a value that is not in the list, but you still can type in the field... If there's no other option, I'll choose this one, but a list box control that you can't type in it is very basic!!! I'm very surprised that you can't use that in Access, and I'm not sure, but I think it was possible with previous version of Access.

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. Referencing drop down list from form
    By akyramid in forum Queries
    Replies: 1
    Last Post: 03-01-2011, 05:36 PM
  2. drop down list
    By tceicher in forum Access
    Replies: 5
    Last Post: 08-13-2009, 05:41 AM
  3. Open form from a drop down list
    By ildanach in forum Forms
    Replies: 15
    Last Post: 05-21-2009, 05:40 AM
  4. Open Form with a drop down list box
    By Rinehart in forum Forms
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2008, 08:53 PM
  5. I can't create a drop-down list box
    By cpuser in forum Access
    Replies: 4
    Last Post: 02-18-2008, 10:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Other Forums: Microsoft Office Forums - Senior Forums