Results 1 to 7 of 7

Find and replace search giving either asc or desc results

  1. #1
    bwian1234 is offline Novice
    Windows Vista Access 2003
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6

    Find and replace search giving either asc or desc results

    Hi, I have a DB and I have a button that triggers the find and replace. this will search over 100K entries and filter a specific client. The clients record can be 100's of entries.
    this all works fine, but its always ascending and I have to scroll to the bottom for the latest record.

    I can't set it to show Descending permanently as some employees can't cope with change. so...



    I have a checkbox on my form for either Ascending or descending results. Is there any way I can get the find / replace to reference it, Or can I re-sort them after the search.
    I've tried putting re-sort code on the 'find' button as lostfocus and mouseup but it doesn't work.

    can anyone help please,
    fanks

  2. #2
    June7's Avatar
    June7 is offline VIP
    Windows 7 64bit Access 2010 32bit
    Join Date
    May 2011
    Location
    The Great Land
    Posts
    40,010
    Code can set the form ORDER BY property.

  3. #3
    bwian1234 is offline Novice
    Windows Vista Access 2003
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    I have that. I can put the records in order. but it has to be done separate from the find and replace.

    what I am after is when someone searches using the find and replace, the find and replace will look at the checkbox and order the records depending on its value?

  4. #4
    June7's Avatar
    June7 is offline VIP
    Windows 7 64bit Access 2010 32bit
    Join Date
    May 2011
    Location
    The Great Land
    Posts
    40,010
    Wait, you are opening the Find/Replace dialog? Why? Do you really want to allow users to do global replace of data in a table?

  5. #5
    bwian1234 is offline Novice
    Windows Vista Access 2003
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    Erm... Yes. I didn't write the original database, it was done back in the late 90's and gets 'updated' periodically. It is that time again and I have the task of updating it.
    there are only 5 employees that have access to it and they are all trained and trusted. I may look at removing the Find and replace one day, but not at the moment.

  6. #6
    June7's Avatar
    June7 is offline VIP
    Windows 7 64bit Access 2010 32bit
    Join Date
    May 2011
    Location
    The Great Land
    Posts
    40,010
    Do users have the ribbon and right click shortcut fully available? They can use the intrinsic tools to do filter and sort.

    If you want to keep the Find/Replace then I think will need another button to trigger the sort code - maybe a toggle button.

  7. #7
    bwian1234 is offline Novice
    Windows Vista Access 2003
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    I'm about to disable the ribbon. I already have a toggle button. I think I'll leave it as it is and start working on a better search facility
    thanks for your help .

Please reply to this thread with any new information or opinions.

Similar Threads

  1. do until not giving me individual results
    By Ruegen in forum Programming
    Replies: 18
    Last Post: 12-08-2013, 04:03 PM
  2. Search Query not giving all results
    By wrkadri in forum Queries
    Replies: 5
    Last Post: 02-04-2013, 11:37 PM
  3. Calculation in Query giving wrong results
    By dargo72 in forum Queries
    Replies: 11
    Last Post: 11-07-2012, 04:39 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 07-13-2012, 08:18 AM
  5. Find and Replace
    By Bedsingar in forum Access
    Replies: 1
    Last Post: 08-14-2011, 12:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Tech Forums: Microsoft Office Forums